-->

Om mig​

​Jag har under 25 år totalt arbetat inom det mesta vad gäller mode , styling och heminredning.

Jag började som 15 åring att sy gardiner och hemtextiler och var väldigt inspirerad utav Moltex och efter att jag var färdig med min textila beklädnads tekniska utbildning fortsatte jag min karriär inom modebranschen och utbildade mig vidare vid tillskärareakademin.

1994 blev jag antagen till Anaheim art & fashion school i Kalifornien USA och återvände till Sverige 1995 för att designa för Hyper Hyper , Studio 2 och Flying A och under många år arbetade jag med brudmode och bröllopsmässor.

Vid sidan om har jag alltid stylat , som 16 åring fick jag äran att dekorera på NK i Malmö och jag har skyltat för butiker och stylat hem , restauranger och även nattklubbar.

Eftersom jag inom den textila branschen valde att arbeta med mode så frilansade jag många år och hamnade så småningom inom teater och opera där jag var engagerad inom damgarderob och hade många fantastiskt kreativa år.

Dom sista 6 åren har jag mer övergått till att arbeta med inredning och homestyling.

Jag är utav den uppfattningen att ditt hem är din borg och att det är i hemmet man återhämtar sig , finner ro och kraft och känner trygghet , samt att ett hem ska fyllas med glädje och att man med stolthet ska visa upp sitt hem och dela det med nära och kära , allt för ofta blir det en obalans i det estetiska och symmetriska och istället för harmoni och balans kan det skapa oro och trivseln infinner inte sig.

Det är lika fantastiskt varje gång jag åtar mig ett uppdrag , att få skapa och få fram ett resultat som passar mina kunder.

Ibland vill kunden endast ha smakråd och bokar upp några timmars konsultationstid och rådfrågar och bollar lite idéer med mig.

Jag åtar mig stora uppdrag för privatpersoner och offentliga miljöer som ska inredas på ett behagligt och smakfullt sätt, likväl som jag åtar mig de mindre uppdragen som tilltalar mig för att kunden där får ge utlopp för sina önskemål.

Inga uppdrag är varken för stora eller för små , och ofta behövs bara lite inspiration och samarbete för att finna intresset för att skapa en harmonisk och trivsam miljö.

Jag arbetar alltid utifrån kundens behov och prioritering , färgsättning på väggar , tapetsering , möbeltapetsering , val utav möbler och detaljer , konst och blomsterarrangemang.

Den textila biten skapar jag nästan alltid själv , att formge kuddar och gardiner att välja tavlor , mattor och hitta rätt belysning är bara en bråkdel utav jobbet.

Jag hittar detaljer på auktioner och i de flesta möbelaffärer där jag botaniserar bland nykomlingar till de mer erkända märkena och klassikerna och jag är inte rädd för att blanda gammalt och nytt , att få något enkelt och lite billigare att se exklusivt och dyrt ut är ingen konst och att gärna klä om möbler och använda det kunden redan har.

Gammalt blir lätt nytt med en uppfräschning och en personal touch.

Att ibland bara låta saker byta plats kan skapa ett helt nytt utseende för ett rum , och man har ofta mer än man tror i sina gömmor och att måla om något eller ändra på detaljer gör ibland att skatterna inte förblir gömda och glömda i skåp och skrymslen .

Mitt motto är att alla ska ha en plats där de finner ro , ett hem som representerar dig och återspeglar din personlighet.

Som jag alltid har sagt .

Låt mig visa dig och världen vem du är genom ditt hem

​​Laura Gallina design och interiör​ | Tel: 0705-20 72 08 / 040-19 11 16​ | E-mail: lauragallina@gallinadesign.se | Instagram​